Oferta d'itineraris «Educació i patrimoni»

Per difondre el patrimoni cultural mallorquí i fer-ne pedagogia, el Consell de Mallorca proposa una oferta d’activitats educatives per a la comunitat escolar, adreçada als centres escolars públics, concertats i privats de Mallorca, particularment a l’alumnat dels cicles de primària i d’ESO, amb l’objectiu de fer prevenció a partir d’una conscienciació dels valors patrimonials del nostre entorn i donar a conèixer el patrimoni a la societat mallorquina.

L’oferta inclou un catàleg d’activitats amb quatre itineraris ampliables en un futur pròxim.

 1. Cercant, cercant... trobam Roma i els renous de l’hortet: Visita a la ciutat romana de Pollentia i al conjunt etnològic de l’hort d'en Copido. Es mostra la ciutat romana i les seves aportacions a la societat. Seguidament es visita l’hort d’en Copido. Es dedica mitja hora a l’esbarjo i berenar abans de començar l’explicació del conjunt etnològic. Durant l’activitat es fa un joc a l’exterior a manera de gimcana.
 2. La tafona màgica: Visita a la tafona de Son Torrella. S’explica el funcionament d’una tafona tradicional i la importància que tenia en la producció d’oli i en l’economia d’una possessió en particular i a Mallorca en general. Es farà una pausa de mitja hora per berenar.
 3. L’aigua que arriba al monestir: Visitarem alguns dels llocs més interessants del monestir de la Real, com són el claustre, la biblioteca i la sala capitular. Passarem per devora el molí hidràulic dels Dimonis i ens aturarem a la canaleta que condueix l’aigua des de la síquia d’en Baster fins el safareig de la Real. També farem una pausa de mitja hora per berenar.
 4. Santuaris i habitatges a la prehistòria de Mallorca: Visita al santuari post-talaiòtic de Son Corró i al poblat de navetes des Turassot. Es dona a conèixer com era la vida dels pobladors de Mallorca a la prehistòria.

Informació relacionada

 • Catàleg oferta d'itineraris educació i patrimoni

  Descàrrega
 • Formulari d'inscripció itineraris d'educació i patrimoni

  Visita
 • Material didàctic de l'activitat «Cercant, cercant... trobam Roma i els renous de l’hortet»

  Descàrrega