BLUEISLANDS

Què és el projecte BLUEISLANDS?

BLUEISLANDS és un projecte europeu que té una durada de 3 anys (2016-2019), cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i coordinat pel Ministeri d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient de Xipre.

Qui hi participa?

El partenariat està format per 14 socis de sis països diferents, que abasten 9 illes mediterrànies, 2 operadors econòmics, 2 institucions de recerca i 1 associació internacional especialitzada en gestió de recursos. Els països de les entitats participants són: Grècia, Croàcia, Itàlia, Malta, França i Espanya.

Quin és el paper del Consell de Mallorca?

Concretament, la Direcció Insular de Residus del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca durà a terme tasques tècniques d'estudi i posarà en marxa una campanya de sensibilització turística per fomentar el reciclatge. Un dels principals problemes amb els quals es troben molts turistes és que no per tot Europa s'utilitza el mateix sistema ni els mateixos símbols per identificar la recollida selectiva. Per això, serà molt útil poder posar en marxa una campanya on s'informi als visitants de manera clara com s'ha de separar de manera correcta.

Quin és el pressupost del projecte?

El pressupost total del projecte és de 2,7 milions d’euros. La partida amb la qual comptarà el Consell de Mallorca per dur a terme aquesta feina és de 210.118 euros, dels qual el 85% serà finançat per la Unió Europea i la resta per la institució insular.


Informació relacionada